2013. március 11., hétfő

Currys csirkeszárnyak kuszkusszal



Valami egyszerű, gyors ebédre gondoltam.
Nagyon szép csirkeszárnyakat kaptam, hatalmas szárnytővel, ezekből gondoltam ki az ebédet. Legyen kicsit pikáns, de mégsem erős a gyerekek miatt. Ez lett belőle:

Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
2 dl. joghurt
6 ek. olaj
2 ek. sárgabarack lekvár
8 gerezd fokhagyma
1 ek. só
2 ek curry
2 ek ecet (bor)

250 gr. kuszkusz
0.5 l. víz
só v. ételízesítő

Elkészítés:
Egy nagyobb tálban összekeverjük a pác hozzávalóit, ebbe forgatjuk a csirkét. Állni hagyjuk 1 órát, majd tepsibe tesszük (érdemes alá alufólia batyut tenni, kevesebbet kell mosogatni), lefedjük és 230°-on 20 percig sütjük. Levesszük a fóliát és még 15 percig sütjük, vagy amíg szép ropogósra sül a bőre.
Vizet forralunk, beízesítjük, majd ráöntjük a kuszkuszra. 5 percig állni hagyjuk, majd egy villa segítségével fellazítjuk.
Tálalhatunk is.
Nem kívántunk hozzá mártogatós szószt. Azzal még fel lehetne dobni.
Mi barackbefőttel ettük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...