2013. március 17., vasárnap

Fahéjas és kakaós keksz




Vendégségbe mentünk 15-én, valami kis könnyű sütiféleségre gondoltam, amit könnyen esznek a gyerekek is.
Keresgéltem és a csakapuffin blogon találtam ezt a kekszet.
Nagyon könnyed nem maszatos, etette magát.



Hozzávalók 25-30 db kekszhez:
125 g puha vaj
110 g cukor
1 tojás
1 kk vaníliakivonat
250 g liszt
pici őrölt szerecsendió
3/4 kk sütőpor

2 kk fahéj
1 kk kakaópor
2-3 kk cukor

1. A puha vajat robotgéppel simára keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojástl és a vaníliakivonatot, elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a szerecsendiót, a sütőport és simára keverjük. Hűtőbe tesszük 30 percre.
2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírral bélelünk ki két tepsit. Egy kis tálkába szórjuk a fahéjat 1 ek cukorral, egy másik tálkába a kakaóport, és a maradék cukrot.
3. A masszából gombócokat formázunk, a gombócok felét fahéjas cukorban hempergetjük meg, a többit a kakaóporos cukorban. A kész gombócokat 3-4 cm távolságra sütőpapíros tepsire tesszük, egy pohár talpával kilapítjuk őket és sütőbe toljuk 12-14 percre.

 Volt segítségem is, Jázmin forgatta a kakaóba a golyókat :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...