2013. április 12., péntek

Burgonyafőzelék


Burgonyafőzelék
Már untuk a sok nehéz evészetet, gondoltam valami könnyebbet kellene készíteni.
Így esett a választásom a burgonyafőzelékre, se nem bonyolult, se nem nehéz.
Fel lehet dobni egy kis feltéttel, sült virsli, pörkölt, sült párizsi stb.

Hozzávalók:
700gr burgonya
3-4 babérlevél
só, tárkony
fél doboz tejföl

Elkészítés:
Karikára vágom a burgonyát, felteszem annyi vízzel főzni, hogy éppen ellepje. Beleteszem a babérlevelet és a sót, készre főzöm. Mostanában nem rántással sűrítem, hanem saját magával. Kb. az 1/3-át kevés lével, tejföllel össze turmixolom, visszaöntöm és beleteszem a tárkonyt is. Felforralom és már kész is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...