Gasztoblogon
leltem rá erre a sütire, Ditta készítette el. Már akkor nagyon megtetszett és
eldöntöttem, húsvétkor ezt megcsinálom. Nem mondom, hogy egyszerű, mert azért a
mézes lapokkal megszenvedtem, nem is hittem, hogy ilyen szépen felpuhulnak. DE
egy nagyon finom sütit kaptam cserébe.
Hozzávalók:
tészta:
15
dkg cukor
5
nagy evőkanál méz
5-6
dkg vaj
40
dkg liszt
1/2
evőkanál szódabikarbóna (8-9 g)
3
dkg kakaópor (2 hatalmas kanálnyi)
csipet
só
2
tojás
A
krémhez
3
csomag vaníliás pudingpor
1
evőkanál liszt
1l tej
5
dkg cukor
15
dkg vaj/margarin
15
dkg porcukor
1
teáskanál vanília eszencia
10
dkg tejcsokoládé
2
ek olaj
A
vajat a mézzel és a cukorral felolvasztom, majd a tojásokkal és az összekevert
száraz hozzávalókkal együtt tésztává gyúrom. Egy két órán át pihentetem a
tésztát, nem kell hűtőbe tenni.
Miután pihent a tésztából 4 db 30x30 lapot
nyújtok belőle, hogy egyforma legyen készítettem egy sablont hozzá, 3 darabba szedtem,
a nagy gombócot, kb. 2 mm vékonyra nyújtottam, majd méretre szabtam. A három
lap maradékából készítem a 4. lapot. A
lapokat egy tepsi hátán sütöm, sütőpapíron. 170 °C-on előmelegített sütőben kb.
6-7 perc alatt megsülnek, vigyázzunk ne égjenek meg! A lapok sütése közben
megfőztem, majd kihűtöttem a pudingot, majd vajjal, porcukorral és egy kis
vanília eszenciával habosra kevertem. A lapokat a krémmel megkentem, az utolsót
üresen hagytam. Egy éjszakát betettem a hűtőbe és ezután csokimázzal bevontam a
tetejét. Szilárdulás után szeleteltem fel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése