Hétvégén bográcsoztunk ismét, de már elegem volt a
gulyáslevesből, szóval keresgéltem és arra az elhatározásra jutottam, hogy
Pásztortarhonyát készítünk. Volt nagy csodálkozás.. A hentesnél csodálatosan
szép marha lábszárat kaptam, no meg egy szép darab mangalica szalonnát, ami a
hentes szerint EZ KELL hozzá. Lássuk hát.
Hozzávalók:
1.7 kg marha
lábszár
200gr
mangalica szalonna
3 fej
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
1-1 Tv és
pritamin paprika
3 paradicsom
só, bors, őrölt
kömény
pirospaprika,
3 babérlevél
300gr
tarhonya
600gr
burgonya
Előkészítés:
Mindent előkészítettem, a szalonnát apró kockákra vágtam, a
húst lehártyáztam, felkockáztam, a vöröshagymákat is összevágtam. A paprikákat,
paradicsomot felszeleteltem. A burgonyát kisebb kockákra szeltem.
Előkészítettem a fűszereket is kézközelben.
Elkészítés:
A szalonnát kisütöttem a bográcsba, majd hozzáadtam a
vöröshagymát, amikor félig megpuhult a fokhagymát, paprikákat és a paradicsomot
is beletettem. Megszórtam pirospaprikával, majd belekevertem a marhahúst, jól
átkevertem és felöntöttem annyi vízzel, hogy alaposan ellepje. Amikor fel rottyant,
befűszereztem sóval, borssal, köménnyel, babérlevéllel. Aztán vártunk, hogy puhuljon
a húsunk.
Amikor már félig megpuhult (vagy egy kicsit jobban) hozzáöntöttem a burgonyát a vízzel együtt, amiben ázott. A tarhonyát kevés olajon megpirítottam,
majd amikor felforrt a pörkölt hozzáadtam.
Innentől kezdve már csak várni kellett, hogy minden
megpuhuljon. A végeredmény pedig egy jó sűrű egytálétel lett. Nem lett száraz,
de leveses se, pont a kettő között. Imádtam, biztos lesz ebből még ismétlés. Kovászos uborkával ettük, meg frissen sült kenyérrel (már akinek szüksége volt még hozzá).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése