Meg kell
mondanom őszintén, hogy ez valami igazán finom fasírt lett. Eddig még csak cukkiniból
és répából készítettem hasonlót, de azt hiszem ezentúl a kelkáposztára is sort
kerítünk. A fiamat még rá is szedtem, mert ő alapból nem szereti a
kelkáposztát, így csak utána mondtam meg neki, hát volt szemforgatás rendesen…
Próbáljátok ki szerintem egy igazán klassz kis vacsinakvalót sikerült kreálnom.
J
Hozzávalók:
1 kis fej
kelkáposzta
1 kis fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 ek olaj
1 tk
koriander
1 tk római
kömény
1 tk
feketebors
só
1 zsemle
1 dl tej
2 ek
zsemlemorzsa
1 kis csokor petrezselyem
5-6 szál medvehagyma
1 tojás
Elkészítés:
A koriander
és a római köményt száraz serpenyőben átpirítottam, majd mozsárban összetörtem.
Nincs is annál jobb, mint amikor a mozsárból elkezdenek felfelé szállni az
illatok. Hmmm…
A
kelkáposztát, vöröshagymát apróra vágtam, az olajon megdinszteltem a
vöröshagymát, majd hozzáadtam a kelkáposztát. Hozzáadtam az átnyomott
fokhagymát, fűszereztem a korianderrel, köménnyel, sóval, borssal. Roppanósra
pároltam, majd tálba tettem, kihűtöttem. Hozzáadtam a finomra vágott
petrezselymet, medvehagymát, a tejben beáztatott, kinyomkodott zsemlét és a
tojást. Nekem még kívánt hozzá egy kis zsemlemorzsát is. Pogácsákat formáztam belőlük és 1 centis olajban kisütöttem őket.
Fokhagymás
joghurttal tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése