2014. november 23., vasárnap

Ételízesítő házilag

Már tavaly is készítettem házi készítésű vegetát, de nem posztoltam, mert nem tudtam milyen lesz a végeredmény.
Mondhatom várakozáson felüli lett, így idén, mivel felbontottam az utolsó üveggel is újra elkészítettem.
Szinte mindenbe tehetünk belőle, csak először a vegetát és utána a sózás, nehogy baj legyen a só mennyiségével.
Olyan pluszt ad az ételnek, hogy az el sem mondható. Hmmmm.
Aleda receptjét használtam hozzá, csak feleztem a hozzávalókat, így is pont elég volt nekem, sőt még ajándékozni is tudtam belőle.
Mondanom se kell, aki kapott kért még utánpótlást.


Hozzávalók:
1 kg sárgarépa
500 g zeller
500 g fehérrépa
500 g hagyma
500 g karfiol
500 g karalábé
500 g káposzta
500 g Tv paprika és kápia paprika vegyesen
500 g só
1 nagy csokor petrezselyem 
1 csokor zeller levél.


Elkészítés:
A zöldségeket alaposan átmostam, meghámoztam, majd akkorára daraboltam, hogy beférjen a húsdarálóba.
(Szerencsém van, mert a darálást már a párom végezte), szépen sorban ledarálta a zöldségeket.
Hozzákevertem a sót, majd sterilizált üvegekbe töltöttem.
Már mehet is a kamra polcára, ott várja a felhasználást.

Amikor felbontom én hűtőben tartom, de elvileg ellenne a kamra polcain is.

2 megjegyzés:

  1. Már alig várom, hogy a sajátom készen legyen :-)

    VálaszTörlés
  2. :-) és újra itt a szeptember! Köszi még egyszer a receptet! Nekem majdnem 5 dunsztosüveg fogy el 1 év alatt. A végén sincs semmi baja és nagyon finom! Puszi: Zsuzsi

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...