2015. július 17., péntek

Hideg meggyleves

Nyár van, ha nyár akkor hideg gyümölcsleves.
Nálunk legjobban a cseresznye és meggyleves csúszik.
Most egy pudingos meggylevest készítettem.



Hozzávalók:
1 kg meggy
1 csipet só
4-6 ek cukor
1 citrom reszelt héja, leve
2 rúd fahéj
1 vanília rúd
1 csillagánizs
7 szegfűszeg

200 ml tejszín
2 ek tejföl
1 csomag vaníliás pudingpor
2 l víz

Elkészítés:
A meggyet a sóval, cukorral, fűszerekkel felteszem a vízben főzni.
A tejszín, tejföl, pudingport csomómentesre keverem.

Behabarom a levest, majd megpróbálom minél gyorsabban kihűteni.
Jó sokáig tartott leírni... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...