Imádom a zöldbabot, minden formában.
Ebben a nagy melegben, ami mostanában volt, valami könnyű ebédre vágytunk.
Még kora reggel egy kis sütő bekapcsolás is belefér.
Nagyon finom lett, igazán laktató, mindenki megtalálta a kedvenc hozzávalóját belőle.
Hozzávalók:
1 kg zöldbab
120 g kolozsvári szalonna
150 g sajt
200 g sonka
kb. 1 dl víz
2dl tel
1-2 ek liszt
só, bors, szerecsendió
friss: lestyán, majoranna
Elkészítés:
A zöldbabot megtisztítottam, majd kb. 2-3 cenis darabokra
vágtam, enyhén sós vízben félpuhára pároltam.
A szalonnát, sonkát felszeleteltem, sajtot lereszeltem.
A jénait kivajaztam, majd belerétegeztem a babot, sonkát,
szalonnát. (kis maréknyit félre tettem)
Elkészítettem a besamelt, kevés vajon megfuttattam a
lisztet, felöntöttem a tej és víz keverékével. Ízesítettem a sóval, borssal,
szerecsendióval.
A babos keveréket nyakon öntöttem a besamellel, megszórtam
reszelt sajttal. A tetejére a maradék szalonna került.
200°-os sütőben fólia alatt kb 40 percig pároltam, majd
fólia nélkül készre pirítottam.
Amilyen egyszerű olyan finom...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése