Nem kellett sokat keresgélnem, igaz nem ünnepi recept, de
előtte és utána is megállja a helyét. Könnyű és laktató. Karfiol, mi más lehetne :)
Megosztotta a családom tagjait a gyerekeknek bejött, a párom
szerint érdekes volt. Igaz nem szoktam felfújtakat készíteni, max. csőben sütöm
a zöldségeket.
Kissé emeltem a mennyiségeket, mi „sokan” vagyunk, sőt egy kis főtt tarjával dúsítottam.
Hozzávalók:
2 fej karfiol
4 tojás
4 ek liszt
4 ek tejföl
só
bors
szerecsendió
200 g főtt tarja
kis marék szárított medvehagyma
kevés zsemlemorzsa
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedtem, sós vízben megfőztem.
Közben a tarját apróra vágom.
A tojásfehérjét felvertem, félre tettem.
A sárgájához kevertem a lisztet, tejfölt, sót, borst,
reszelt szerecsendiót és a medvehagymát.
Egy nagy tálba egybe vegyítettem a tojásos keveréket az
apróra vágott karfiollal, tarjával. A legvégén hozzákevertem a tojásfehérje habot
is.
Kivajazott, zsemlemorzsával beszórt sütőtálba tettem,
előmelegített 180°-os sütőben 30 percig sütöttem.
Tejföllel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése