Megmaradt a paprikás csirkéből egy kevés, gondoltam kicsit feljavítom, így lett belőle a hortobágyi palacsinta. Már nagyon régen készítettem, így időszerű lett.
No meg ezzel szeretnék jelentkezni a 57. VKF.-re. Ez egy virtuális kulináris játék. Több mint 6 éve, hogy Mautner Zsófia elindította , Vigyázz, Kész, Főzz! címmel. Ez lesz az első próbálkozásom, remélem jó lesz. :)
350 gr csirke (kicsontozva, ennyi maradt meg))
250 ml mártás leszűrve
Palacsinta
150 gr liszt
2 tojás
250 ml tej
só
2 dl (kb.) szénsavas
ásványvíz
Elkészítés:
Elkészítés:
A palacsinta
hozzávalóit simára keverjük, nálam megteszi ezt a robotgép. Annyi vizet teszünk
hozzá, hogy szép közepesen vékony palacsintákat kapjunk.
Forró
kiolajozott 25 cm-es palacsintasütőben kb. 8 palacsintát kisütünk. Kisebb sütőben, 10 db-ot.
A megmaradt csirkémet kicsontoztam, leszűrtem
a mártást róla és robotgépben aprítottam, közben hozzá adagoltam egy pár kanálmártást,
hogy közepesen sűrű tölteléket kapjak.
A
palacsintákba 2-2 ek mártást raktam, variálható hogyan folytassuk. Batyut
köthetünk belőle, tetejét metélőhagymával megkötve és mártással meglocsolva kínálhatjuk. Én most így készítettem.
Vagy és így
finomabb, szerintem:
Palacsintákra
tesszük a tölteléket, két oldalukat felhajtjuk kissé átlósan és úgy tekerjük
fel. Szorosan egymás mellé tesszük egy jénaiban, a tetejét meglocsoljuk a maradékmártással
és kb. 10-15 perc alatt 200°-os sütőben átsütjük. Tejföllel meglocsolva tálalható.
Nos nekem sütő híján ez a része most nem ment, de így is finom lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése